Общество

Преглед на печата

"ДАНС влезе в Неделино – едни вземали пари от Испания, други от София, без да са стъпвали там". Това е водещото заглавие на "24 часа". Става дума за съмнителни трудови договори, благодарение на които , жители на община Неделино получавали обезщетения за безработица.

В интервю за "Монитор", депутатът от ГЕРБ Нели Петрова, майка на загиналата на пешеходна пътека Лора, заявява: "Застрахователите на бива да са мерило за човешкия живот". Тя предлага обезщетение да получава само този, който се е грижил приживе за загиналия при катастрофа. Предложението ѝ е в отговор на заплахата на застрахователите, че "Гражданска отговорност" ще поскъпне до 1000 лева след решението на съда повече роднини да могат да искат обезщетение за загинал при катастрофа. 

"След като полиците им бяха анулирани, 17 700 клиенти на "Олимпик" още са без гражданска отговорност", информира "Телеграф". Изданието коментира и още потребителски теми: след отделянето по щандове, имитиращото сирене с палмово масло е намаляло в полза на истинското сирене; Комисията за защита на конкуренцията погва производителите на бензин.

Петролът тръгна надолу, цените на горивата ще падат и у нас с известно закъснение, пише в рубриката "наблюдател" вестник "Сега". "Горивата дърпат инфлационния дявол за опашката", пише още в коментара.

"Христо Стоичков събра ЦСКА и "Левски", пише "Труд" по повод представянето на автобиографичната книга на футболната ни легенда. Трима президенти и столичният кмет са били на презентацията на книгата, заедно с куп олимпийски и световни шампиони при Камата.

Вестник "Сега" помества снимка на Христо Стоичков с Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев.

"Хотелите в Банско вече са резервирани за празника на студентите на 8 декември и за Коледа, съобщава "Монитор". За един празнуващ в популярния курорт студент цената на ден е близо 200 лева, изчисляват от изданието. Много англичани са избрали Банско за зимна почивка, гордеят се от местната община.

"Ще предоставим на бизнеса 120 иновативни разработки", обещава в интервю за "24 часа", председателят на Българската академия на науките академик Юлиан Ревалски. Той уверява, че в спора с метеоролозите няма скандал и няма политика.  "Наличието на учени е част от националната сигурност", подчертава академикът.

"Труд" разказва за ремонт на пътя в Бургаското село Желязово, иницииран от жителите. "400 души сами си ремонтираха пътя", пише вестникът. Участвали както деца на по 7 години, така и възрастни на 70.

Определящият се като ляв вестник "Дума" акцентира на първа страница, на предложението на БСП да се дават 6400 лева помощ за млади родители.

И "Земя" извежда идеята на социалистите като водеща за днешния си брой – "6 400 лева помощ за второ дете за работещи и социално осигурени родители".
Източник : / БНР /

Коментари