Общество

Преглед на печата

"24 часа" предлага 10 лесни начина да се предпазим от грип. Ето някои от съветите: избягвайте да се храните на бюрото в офиса; дръжте четките си за зъби вкъщи отделно една от друга; поддържайте температура в дома около 20 градуса. Важно е също да се дезинфекцират всички дръжки на вратите и мийте често ръцете си, пише още вестникът.
"Телеграф" разказва за рекордна кражба, извършена в магазин на булевард "Витоша" в София. Крадец, ловък като фокусник, отмъкнал часовник от световноизвестна марка на стойност 90 хиляди лева от магазин пред очите на продавача и охранителя. Всичко е записано на охранителна камера, записът е иззет от полицията.
В интервю за "24 часа" отец Василий Сарян, мигрирал у нас от Армения, споделя "…много хора днес вярват само на думи." Отецът е председател на църковното настоятелство на столичния храм "Въздвижение на Свети Кръст Господен" на булевард "Черни връх". "Единственото, което хората не трябва да правят, е да губят вярата си", подчертава свещеникът и припомня "Всяко зло е за добро".
За поредна година, ръководството на православната църква у нас се противопоставя на празнуването на Хелоуин, пише "Телеграф". Келтският празник, наследен от католиците и протестантите, се родее с нашите кукери, пояснява вестникът. Библията забранява магиите и викането на духове, аргументират се нашите духовници.
Хелоуин предстои на 31 октомври, припомня изданието.

Източник : / БНР /

Коментари