Общество

Преглед на печата

„Стандарт“ публикува: "150 милиона лева повече за хората с увреждания са издействани от премиера Борисов". Поводът за изявлението бе новият протест на майките на болни деца, а парите трябва да се отпуснат от бюджета, въпреки недоволството на синдикати и работодатели.

"Дървата за огрев станаха дефицит", това е водещото заглавие на „Дума“. Преди началото на зимата, те са по-скъпи от миналата година и се намират по-трудно, показват данните на трима депутати от БСП.

„Земя“ допълва: " Със 110 лв сме по-бедни на месец заради драстичния скок на природния газ". Над 2 милиона българи трудно ще издържат зимата, предупреждават синдикатите.

Изданията акцентират върху предложението досегашните 6 района за планиране в страната да бъдат обединени в четири.

"Това са Дунавски, Черноморски, Югозападен и Тракийско-Родопски", уточнява „24 часа“.

Новото икономическо райониране се налага заради правилата на ЕС, е обяснението на новия регионален министър Петя Аврамова пред кметовете.

„Труд“ допълва: "Дават на общините част от пътните глоби". Идеята е  парите от тях да се връщат в общини, които поддържат системи за видеонаблюдение и проследяване на скоростта.

"Дават статут "трамвай" на колоездачите", пише „Монитор“. Така велосипедистите ще имат предимство по пътищата, гласи една от  промените, които се обсъждат в Министерството на транспорта. В текстовете е записано и наказание – 2 години без книжка, ако шофьорът преминава на червено.

„Телеграф“ разкрива схема: „Неграмотни стават шофьори с двойник, който решава листовки вместо тях". Заради скенера на изпита са заловени 10 измамници, тъй като преди изпита се извършва разпознаване на данните.

„Сега“ извежда: "На осмия месец прокуратурата "откри", че грешно разследва Московски". Делото сега било разпределено на Софийска градска прокуратура, тъй като причинителят на катастрофата с шейна, при която загина детето му, е бил министър, коментира изданието. 
Източник : / БНР /

Коментари