Общество

Преглед на печата

"Проверяват еднакви ли са прахът за пране, козметиката и алкохолът тук и в Европа", съобщава вестник "24 часа". Всекидневникът обяснява, че новите изследвания за двоен стандарт ще бъдат направени до края на тази година. За първи път проби ще се вземат и от алкохол. Напитките, купени от България, ще бъдат сравнявани със същите от еднаква марка, но от друга държава, допълва "24 часа".

"Пълен хаос цари в борбата с чумата по свинете", пише в заглавие на първата си страница вестник "Труд". Изданието посочва, че забраната за лов на дива свиня в районите по границата с Румъния, която беше издадена от земеделския министър, е предизвикала бунт сред ловците. Според тях забраната е абсолютно безсмислена и няма да доведе до намаляване на риска от зараза. По думите им няма кой да влезе в гората, за да донесе проби от убитите животни.

"Кабинетът е стабилен", това е заявил председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след заседание на коалиционния съвет, цитиран от вестник "Стандарт". По думите му това е допълнителна гаранция за икономическия и паричния съюз и ангажиментите, които изпълнява България. По повод призива за единение на президента Румен Радев Цветанов коментира, че това послание трябва да бъде насочено БСП, допълва "Стандарт".

"Правителството вече пълни поредната черна касичка и се подготвя за голямото харчене в края на годината", коментира на първата си страница вестник "Сега".  Изданието допълва, че министрите сериозно изостават с планираните в бюджета инвестиции, осигурявайки си по този начин резерв за безконтролни разходи по най-различни направления. За сметка на това кабинетът отчита рекорден бюджетен излишък въпреки заложения за годината дефицит от близо 1 млрд. лв., посочва "Сега".

"Най-големият британски оператор с интерес към летище София", съобщава вестник "Дума". Това е станало ясно от съобщение на британската компания, изпратено до медиите. Manchester Airports Group управлява летищата в Манчестър, Лондон Стенстед и Ийст Мидландс, уточнява "Дума".
Източник : / БНР /

Коментари