Общество

Преглед на печата

Сигнали, че въоръжени провокатори, заедно с обикновените граждани, ще нахлуят в президентството, когато е денят на отворените врати, е засякло МВР, пише във водещата си статия "24 ЧАСА". Националната служба за охрана е уведомена да засили охраната на Дондуков 2. 

Вестникът цитира и председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който, по повод планираните протести коментира, че управлението на държавата в момента е достатъчно стабилно. 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поканил лично премиера Бойко Борисов на срещата на високо равнище Глобален призив за действие за справяне със световния проблем с наркотиците на 24 септември, пише в друга статия "24 ЧАСА". Борисов заминава за Ню Йорк на 23-и, а на 28-и е речта му пред Общото събрание на ООН. Тази визита обаче разпали пак войната между премиера и президента Румен Радев. Изданието уточнява, че последното посещение на премиера на сесия на ООН е през 2010 година и оттогава делегациите са водени от президента. Според външния министър Екатерина Захариева в годината на българското европредседателство "е добре премиерът да ни представлява в ООН."

Вестникът помества и интервю с държавния глава Румен Радев, който казва, че проблемът изобщо не е дали ще отиде президентът или премиерът. Проблемът е дали се спазва законът и как се взимат решенията. Министерството на външните работи нотифицира в ООН премиера като ръководител на българската делегация без абсолютно никакво уведомяване и координация с президентството, посочва Румен Радев. 

Млади учители бият по 40-50 километра път, за да са в клас преди първия звънец. Преподаватели от по-малките населени места стават по тъмно, но успяват да стигнат навреме до своите училища. Много от тях преподават в отдалечени райони на страната, но има и такива, които всеки ден идват до столицата, пише "ТЕЛЕГРАФ".

Увеличение от 50 евроцента до 1 евро на пътните такси въведе Сърбия за автомобили с чуждестранна регистрация. Трасето през западната ни съседка е най-използваното от сънародниците ни по маршрута за Западна Европа, съобщава още "ТЕЛЕГРАФ".
Източник : / БНР /

Коментари