Общество

Преглед на печата

"Не само банковите, но и всички преводи в евро ще поевтинеят", съобщава в интервю за вестник 24 часа българският евродепутат Ева Майдел.  Тя заявява, че желанието й е това да стане факт до 2019 година.

Комисията "Антикорупция" започва пълна проверка на имуществото на алкохолния бос Миню Стайков. Това е съобщил за вестник Труд шефът й Пламен Георгиев. По думите му антикорупционният орган прави ревизия не само на Стайков, но и на всички обвинени за участие в престъпната група за данъчни измами и пране на пари.

"Ниският данък за луксозни автомобили отпада", съобщава вестник Сега. Изданието обяснява, че данъкът на лекотоварните автомобили с маса до 3.5 тона рязко ще скочи от догодина. Финансовото министерство предлага сериозна промяна в определянето на налога им, който в момента е от 10 до 30 лв. за всеки започнат тон товароносимост. Вместо това се предвижда товарните автомобили, които притежават категория N1, да се облагат по същия начин както леките коли, т.е. данъкът да зависи от мощността и годината на производство. У нас е масова практика луксозни леки автомобили да се регистрират като товарни, за да могат да ползват данъчно облекчение, уточнява Сега.

КАТ може да се премести до баретите във "Врана", информира вестник Стандарт. Изданието обяснява, че идеята е коментирана вече няколко пъти, но предложения за вътрешен министър Младен Маринов има експертността да направи реформата. За нея намекна и заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, защото в квартал "Дървеница", където се намира КАТ в момента, няма достатъчно пространство, уточнява Стандарт.

"Всеки втори собственик, даващ жилището си под наем, го прави нелегално, пише Монитор. Според брокери сега броят е им е над 50% от общия, но допреди години делът е бил много по-голям и е достигал 90%. По думите на експерти с въвеждането на плоския данък от 10 на сто, който е много по-малък от преди, постепенно броят им започна да намалява, допълва Монитор.
Източник : / БНР /

Коментари