Общество

Преглед на печата

Издания поставят на първите си страници снимки от Гърция и опустошителните пожари, при които загинаха повече от 70 души.

“Стандарт“ излиза със заглавие: "26 изгоряха прегърнати, само на 30 метра от морето". Европа праща хеликоптери и лекарства, а български пожарникари бяха готови да заминат в помощ, пише още изданието.

„Монитор“ извежда: "Огнен ад в Гърция, има и наш закопчан за умишлен палеж".

За „Телеграф“ водещата информация е ,че "Деца и родители са загинали в прегръдка при пожара. Има и пострадала българка".

"24 часа" акцентира върху смяна на върха в най-важната българска спецслужба. Разузнавач номер 1- фен на всичко немско, беше наследен тихо от впечатляващ експерт за Балканите. 49-годишният Атанас Атанасов от няколко часа е новият директор на Държавна агенция "Разузнаване", пише вестникът. Предшественикът му генерал Драгомир Димитров се готви за генерален консул в Мюнхен, става ясно от статията.

„Дума“ и „Земя“ се фокусират върху президентското вето на Закона за приватизацията с допълнение, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е заплашила с Конституционен съд, ако управляващите отхвърлят ветото върху лобистките поправки в закона. Социалистите сезират Прокуратурата за действията на властта в Шарково, уточнява „Дума“. 

Водещата тема за „Сега“ е под заглавие: "ГЕРБ се отрече и от Закона за приватизацията". Партията на Борисов се опита панически да се измъкне от скандала, като прехвърли вината върху президента, който всъщност спря промените, е коментарът на вестника.

"Маргинали налазиха протеста на майките" – съобщава „Труд“ в статия за протеста пред парламента. Проверка на репортер на вестника е показала, че има опити недоволството на хората с увреждания да бъде използвано за партийни цели от формацията Демократична България.
Източник : / БНР /

Коментари