Общество

Преглед на печата

"Хиляди изгоряха със самолетни билети за едно евро", съобщава "Труд". Сайт събира данни за банкови карти с фалшива оферта от името на нискобюджетната "Уизеър". От компанията са обявили, че нямат нищо общо с рекламата. 
"Стандарт" също информира за измамата. Лъжлив профил във Фейсбук, който вече не съществува, рекламирал самолетни билети с цена едно евро. Условието било да се споделя рекламното съобщение.
Добрич се утвърди като световен шампион по загуба на вода, информира "Сега". При рекордно висока за страната ни цена от 3 лева 28 стотинки за кубик, тръбите в центъра на града са като сито. Най-рано в края на есента ще завърши подмяната на водопроводната инсталация в града. 
"Земя" също пише за Добрич и за Добруджа, коментарът  обобщава, цитирам, "Тъмносинята разруха от началото на деветдесетте години още тежи на българското земеделие". 
Храните у нас са по-скъпи от храните в Полша и Румъния", пише "Дума". Вестникът цитира данни на Евростат.за 2017 г. 
Рибари предупреждават, че в морето няма риба, пише "Труд". Бурните течения гонят рибните пасажи. Сафридът е дребен, липсват попчета и калкан. 
Още в началото на летния сезон, заведенията по морето предлагат българска цаца на гръцки цени, пише  "Монитор". Една порция пържен калкан е почти 30 лева. Малка наливна бира във Варна струва 2,50.
14 български плажа са отличени за тази година със син флаг, знак за чистота и качество на водата и крайбрежието, казва, в интервю за "Телеграф" Станимир Георгиев. Той е председател на екологичното движение "Син флаг". Сред чистите плажове у нас са Елените, Оазис, Албена.
Всеки трети българин е застрашен от събирачи на дългове, защото има непогасени кредити, пише "Сега". Данните са на Комитет за защита на потребителите. Евростат съобщава, че 34 на сто от българите не са плащали редовно сметките си за комунални услуги. 
Ако карате електрически автомобил, цената му се изплаща след 7 години експлоатация, информира "24 часа". Тогава тази кола ще е по-евтина и от автомобил на дизел. Изводът е след мащабно проучване на неправителствената организация "Активни потребители".
Доц. Атанас Мангъров от Инфекциозната болница в София предупреждава, в интервю за "Монитор", че сборните групи в детските градини през лятото са предпоставка за заболявания. Според него, отпадането на реимунизацията срещу туберкулоза е рисково. Доц. Мангъров е на мнение, че ваксинирането срещу варицелра трябва да е задължително заедно с комбинираната ваксина срещу рубеола, морбили и заушка.
Според председателя на парламентарната комисия по труда и социалната политика Хасан Адемов, приемането само на Закон за личната помощ ще доведе до протести на други социални групи. В интервю за "24 часа", Адемов пояснява, че  ключът към решение на пробема с ТЕЛК е индивидуалната оценка. Управляващите трябва ясно да кажат, че инвалидните пенсии няма да се отнемат, подчертава депутатът от ДПС.
"Стандарт" представи Чудесата на България в Берлин. Вестникът отбелязва, че световно известни художници са рисували кирилицата. Изложба, посветена на нашата азбука, беше открита в градската библиотека на германската столица.


Източник : / БНР /

Коментари