Общество

Преглед на печата

„24 часа“ информира: Палатката на майките с увреждания пред парламента остава. Националният съвет вчера отхвърли проекта за специален закон, защото няма пари и с тези текстове не се решават проблемите на хората. Изданията съобщават и за реакцията на председателя на синдикат „Подкрепа“ Димитър Манолов, който притесни родителите с репликата: "Приберете тези деца от улицата!"

„Стандарт“ поставя заглавие в червено – „Билет за 8хиляди и 300 лева потресе майките на деца с увреждания“. В статията се разказва за луксозна командировка на заместник-социалния министър Росица Димитрова и експерт до Америка. Въпреки обясненията на Димитрова, протестиращите родителите имат основания да поискат оставка на служителите, пише изданието.

„БСП призова: Парламентът да е без лятна ваканция“, съобщава „Дума“. Докато не се решат проблемите на майките с деца с увреждания, депутатите не трябва да почиват, смята Корнелия Нинова. Социалистите настояват специалният закон да бъде внесен до края на юли в Народното събрание.

„Никой не е виновен за 15-те жертви в Горни Лом“, пише „Сега“. Окръжният съд във Видин обяви всички подсъдими за невинни, четири години след опустошителните взривове.

90 на сто от шофьорите у нас се смятали за безгрешни, пише в централното заглавие на „Труд“. Само 9 на сто от водачите признават, че карат рисково, показва проучване за безопасното шофиране. В същото време България е начело в черната класация за жертви на пътя в ЕС, обобщава изданието.

„Земя“ извежда: "Българинът е наполовина европеец по жизнен стандарт". Данните са на Евростат и показват, че у нас реалното благосъстояние на домакинствата е 55 процента от средното за европейските граждани.

„Монитор“ акцентира върху проверките, които започват по атракционите на морето под заглавие: "Децата с дълги коси аут от водните пързалки".

За „Телеграф“ водеща е тема, озаглавена „Трюфел мафията пребива гъбари“. Причината е в уникалната гъба, която се продава по 100 лева за килограм, а прекупвачи вземат по 4 хиляди евро от ресторанти в Западна Европа. 

Източник : / БНР /

Коментари