Общество

Преглед на печата

"Чакаме на 11 юли Македония в НАТО", пише в заглавие на първата си страница вестник "24 часа", цитирайки думи на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, която се срещна вчера в Скопие с македонския си колега.

На 26 юни е Съветът по общи въпроси, който ще председателства Захариева. Целта е тогава Република Македония да започне разговори за членство в ЕС, а на 11 юли да стане член на НАТО, няма да пестим усилия това да се случи, заявява външният ни министър, цитирана от "24 часа".

"Цветанов заплашен от БСП с изненади на вота". С това водещо заглавие излиза днешният брой на вестник "Труд". Изданието обяснява, че социалистите внасят вота на недоверие към правителството за политиката в сектор "Сигурност" в сряда. Това обяви вчера депутатът от БСП Иван Иванов, който посочи още, че в сигурен, че Цветан Цветанов ще бъде изненадан от подкрепата, която ще получи левицата.

"Труд" информира още, че депутатът от БСП Явор Божанков е бил заплашен с пистолет от двама мъже на магистрала "Хемус". Пътните хулигани, които са от град Левски, са били задържани, а оръжието е било законно притежавано, уточнява всекидневникът.

"Глобата от КАТ според заплатата", съобщава вестник "Стандарт". Пътните глоби да бъдат обвързани с минималната работна заплата и да не са твърда сума, а процент от нея, гласи предложение за промяна в Закона за движение по пътищата. Идеята е на Асоциацията на пострадалите при катастрофи, допълва изданието.

Източник : / БНР /

Коментари