Общество

Преглед на печата

"Борисов нареди хората с увреждания "да му се махат от главата", пише вестник "Сега". Всекидневникът обяснява, че премиерът е върнал Бисер Петков като министър в социалното министерство, но го е оставил да се оправя сам с протестиращите хора с увреждания и засега отхвърля възможността да даде повече пари. Това стана след повсеместен отпор срещу смяната на социалния министър, която вместо да замаже положението, както целеше Борисов, вдигна още повече напрежението. Разочарован, че палатковите лагери не са разтурени в отговор на оставката, премиерът демонстрира пълно пренебрежение и непознаване на казуса, за който твърдеше, че го разплаква от телевизора. Той арогантно противопостави исканията на хората с увреждания на пенсионерите, учителите, армията и МВР, коментира "Сега".

"Министър в оставка за половин ден", пише по темата вестник "Земя".

"БСП спаси Валентин Радев засега" – това е водещо заглавие на днешния брой на вестник "24 часа". Изданието коментира, че  БСП очевидно държи да запази правителството на Бойко Борисов цяло, след като поиска втори вот на недоверие – този път на тема “Сигурност”. Решението за вота беше оповестено вчера. Борисов обаче не би направил промени под натиска на БСП, пише "24 часа". Така вътрешният министър ще оцелее, въпреки че преди дни премиерът призна, че "много се е карал на МВР" заради провала на акцията "Пелов", посочва още изданието.

"2000 автобуса спират работа за час и половина в 14 ч. утре в знак на протест", съобщава вестник "Дума". Изданието обяснява, че браншът е против създаването на автомобилна камара, върху която ще бъдат прехвърлени функции на "Автомобилната администрация". Според превозвачите законопроектът, внесен от депутати от ГЕРБ, "Обединени патриоти" и "Воля", е лобистки, отбелязва "Дума".

"Делят курортите на зони за купон и отдих", информира в заглавие на първата си страница вестник "Труд". Министърът на туризма Николина Ангелкова е обяснила, че идеята е редът в курортите да се определя с наредба, като общинските съвети да решават кой от родните курорти в каква посока да се развива, допълва всекидневникът.

Източник : / БНР /

Коментари