Общество

Преглед на печата

"Голямата четворка в НАТО: Русия заплашва всички ни", излиза със заглавие на чело вестник "24 часа"."Москва е извършила явна атака според Съединените щати, Англия, Франция и Германия" с "отравянето на двоен шпионин с газ", уточнява часовият вестник. Кремъл обаче, "отрича, кани се на свой ред да гони британски дипломати", пише още изданието.

"Русия да предостави всички подробности около своята програма "Новичок", допълва по темата вестник"Сега". "Парламентът най-сетне събра воля срещу кухите професори", пише на първа страница вестникът по повод готвените промени в Закона за развитието на академичния състав, които депутатите ще гласуват днес.

"Обмислят униформени кметски гвардии", твърди вестник "Дума"."Това ще стане след промени, които ще се промъкнат в Закона за местното самоуправление". „Дума“ съобщава още, че "Бузлуджа е сред 7-те най-застрашени културни обекта в Европа", според оценка на "Европа Ностра" – "най-голямата европейска НПО за опазване на културното наследство".

"Връзка вместо CV за работа", извежда в заглавие вестник "Стандарт"."70% от българите разчитат не на уменията си, а на рамо от роднина", уточнява изданието, като се позовава на данни от Националния статистически институт.

"БГ лекарите ремонтират по 6700 чужденци" и то "на година и най-вече по спешност", алармира вестник "Монитор". Според справка на изданието, "чуждите здравни каси ни висят с 5,4 млн. лева", както и са ни "завлекли с над 200 бона" заради услугата.

"Ад в Родопите", пише в заглавие на първата си страница вестник "Земя", като откроява, че "десет дни държавата не може да разчисти пътя Смолян-Мадан".

"Още 10 дни без път до Мадан", допълва вестник "Телеграф". Толкова "ще отнеме откриването на обиколен маршрут край свлачището", уточнява на страниците си изданието.

"Заради липса на пари и инфраструктура – селата тъмни, рай за крадците", предупреждава още „Телеграф“. "Най-голям е проблемът във Варненска и Пернишка област", сочи проверка на вестника.

"Калканът дойде за Благовещение", извежда на първа страница вестник "Труд". "Пресен калкан и акула ще има" за празника на 25 март, "когато по време на най-дългия великденски пост се яде риба", като "морският деликатес върви по 25 лева за килограм", уточнява още изданието. 

Коментари