Институции

Правителството даде близо 3 милиона лева на Общината

Пещера.Със свое постановление от днес Министерски съвет одобри допълнителни трансфери за 2017 г. по бюджетите на редица общини в общ размер на 46,8 млн. лева.

2 995 000 лв. ще бъдат трансферирани в бюджета на Община Пещера. „Средствата за ремонт на нашето Околовръстно шосе или по-точно ул.“Хан Пресиян“. В края на миналата година Правителството ни отпусна една част от средствата в размер на 2 милиона лева. С тези допълнителни пари от днес цялостното изпълнение на реконструкцията и рехабилитацията на отсечката е гарантирано. Ние като Община провеждаме необходимите процедури. Отново трябва да благодаря на правителството и в частност на министъра на финансите Владислав Горанов, също така и на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и разбира се на нашия народен представител Десислава Костадинова, че държат Пещера да е в дневния ред на държавата“, сподели кметът Николай Зайчев.

През годините на Околовръстното шосе са направени много и различни по вид дейности, които са компрометирали цялото трасе. То отдавна няма цялостна настилка, а представлява комбинация от множество кръпки, които всяка година се увеличават. Част от трасето е без улично осветление, няма тротоари. В същото време тази улица поема тежкотоварния трафик, както към промишлената зона на Пещера, така и към Батак и Брацигово.

Коментари