Общество

По-малко от месец за предаване на конкурсните работи в „Пещерските будители“

Снимка: Микаела Рамова
Написано от Пещераинфо

По-малко от месец остава до крайния срок за предаване на конкурсните работи за третото издание на „Пещерските будители“ – 25.10.2022 г., напомнят организаторите от „Биовет“ АД.

Темата, по която ще работят тази година участниците е: „Хората от моя роден град“. Както и в предишните издания на конкурса децата ще бъдат разпределени в три възрастови групи – начален, прогимназиален и гимназиален етап. Първите две групи ще имат възможност да покажат своето творческо виждане с писане на приказка, разказ, стихотворение, а най-големите могат да предадат и есе.

Конкурсът този път е явен, тъй като в журито няма да присъстват действащи преподаватели по български език и литература, също така и по изобразително изкуство. Писмените работи ще получат оценка от Цветана Дашинова, Цветана Чучева и Златка Златанова. Рисунките ще бъдат оценявани от Ивана Петкова, а фотографиите от професионалиста Драгомир Тетереков. Напомняме, че всички деца, включително и децата със СОП, от Пещера и прилежащите към общината населени места – Радилово и Капитан Димитриево, както и децата от други общини, които се обучават в пещерско училище имат право на участие в конкурса.

При предаването на конкурсните работи е важно да се знае, че само начален курс ще пише на ръка писмените си работи, всички останали деца от прогимназиален и гимназиален курс трябва да представят съчиненията си написани на компютър, а също така и да предадат файла си на своите преподаватели.

Пожелаваме ползотворна работа и успех на всички участници.

Коментари