Общество

По-добър живот си пожелаха пещерци

На пещерци днес им бе дадена възможност да споделят своите мнения, позиции, искания и очаквания. Центърът за развитие на общостта и СНЦ „Слънце за всеки” организираха гражданска кампания ,,България- във всеки и навсякъде”.

В центъра на града доброволците разположиха платно, с изрисувани върху него звънчета-символи на биещите за събуждане камбани.Във всяко едно звънче, жителите и гостите на Пещера, можеха да напишат отговори на следните въпроси:

1. Какво искам за България?

2. Какво ще направя за България?

3. Какво искам за моето семейство?

4. Какво ще направя за моето семейство?

Съвсем естествено преобладаваха отговорите, в които се изразява надежда,че условията за живот у нас ще се подобрят, че няма да ни се налага да търсим спасение в чужбина и най-вече да сме живи и здрави.

znamenceВсеки изразил позицията си получи мартеничка и трибагреник на Република България,изработени от доброволците на ЦРО – Пещера.

Подобни инициативи днес се реализират в над 30 населени места в страната.

На Националният празник утре, пък Центърът за развитие на общността, създаден от ЦМЕДТ,,Амалипе” и Сдружение ,,Слънце за всеки”, ще се включат в програмата на общината и редом с държавни и партийни структури, ученици и граждани ще поднесат Венци и цветя пред паметника на кап. Сафонов. Включването в предстоящата кампания и празници,цели да покаже че и ромите са част от българското общество, активни граждани със своите идеи за това в каква България искаме да живеем и какво можем да направим за нея, коментира Юксел Яшаров от ЦРО.

Коментари