Институции

Почти 7000 обекта в областта имат онлайн връзка с НАП

Написано от Пещераинфо

Малко под 7 000 са търговските обекти в Пазарджишко, които имат онлайн връзка с приходната администрация. Това, сочи справка на агенцията към 27 март 2012г. Най-много са обектите за търговия на дребно с разнородни хранителни стоки – 1 192 бр.

Общо за цялата страна досега, онлайн връзка на фискалните си устройства с приходната администрация са осигурили над 240 000 търговци.

От НАП Пазарджик напомнят, че в края на март изтича срокът, в който всички, притежатели на фискални устройства, трябва да ги свържат с агенцията. Дотогава всички бензиностанции и газ-станции в страната трябва да монтират нивомерни системи на резервоарите си.

Всеки търговец може да провери  в интернет страницата на агенцията http://nap.bg дали неговото фискално устройство подлежи на доработка, за да отговори на изискванията на наредбата за отчитане на продажбите или ще му се наложи да си купи ново.

Допълнителна информация за свързването на касовите апарати със сървърите на НАП търговците могат да получат на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.

Коментари