Институции

Почистени са местата с намалена видимост и опасните завои по пътя за хижа Добра вода

Пазарджик. Изрязването на прорасналите дървета и храсти, които намаляват видимостта и създават предпоставка за ПТП по пътя за хижа „Добра вода” и летовище „Св. Константин”,  ще продължи утре и през другата седмица. „ Благодаря на всички, които се включват днес, надявам се да не останем сами в тази акция.

Важно е да осигурим нормална видимост и проходимост на пътя, особено в критичните участъци и около завоите”, каза областният управител Трендафил Величков по време на инструктажа, който предшестваше началото на работните дейности днес в района на хижа „Добра вода”. В почистването участваха около 40 човека – наети от Областна администрация по схема “Подкрепа за заетост” от град Пещера и от селата Капитан Димитриево, Радилово, Дебращица и Црънча, служители на ОПУ и РДГ Пазарджик,  сектор Пътна полиция – Пазарджик.

През летния сезон, общинският четвъртокласен път от град Пазарджик и град Пещера към Летовище “Св. Константин” е с висока денонощна интензивност. Поддържането и почистването на пътя е задължение на общините Пазарджик и Пещера. Пред областния управител на област Пазарджик многократно и остро се поставя от граждани и гости на областта проблема със състоянието на посочения път и свързания с него повишен риск от тежки ПТП.  Това наложи и предприемането на спешни мерки от страна на областния управител Трендафил Величков.

Коментари