Любопитно Общество

Полицайка от пещерското управление стана девета в света с националния отбор на България

Разследващият полицай от управлението на МВР в Пещера Анелия Гидикова бе част от националния отбор заедно с колегата си от Пазарджик Цанко Близнаков и Катя Василева и Ивайло, който участва на Световно първенство по полицейска стрелба в Китай. Над 200 състезатели, стреляха в 10 сцени, симулиращи различни ситуации в полицейската работа като отвличане и вземане на заложници, въоръжен обир в магазин, преследване в труднопроходима местност, арест в нарколаборатория, терористични атаки в градска стрелба и др.

Българският отбор се представи достойно като се класира на 9- то място в комплексното класиране. Женският отбор зае 11 – то, а мъжкият отбор – 16 – то място в селекцията от най- добрите стрелци в целия свят.

Освен класиране в най-добрите десет в света състезателите от българския отбор имаха уникалния шанс за обмяна на опит с колеги от над 70 нации и да демонстрират уменията си в атмосфера на феърплей и  много нови приятелства.
 Участието на Анелия в престижния полицейски форум е станало възможно благодарение на подкрепата на ръководството на ОДМВР Пазарджик в лицето на ст.комисар Йордан Рогачев, както и колегите и от полицейското управление в Пещера.

Коментари