Криминално

Полицаи, горски и пещерняци от Пещера издирваха дядо край Атолука

Написано от Пещераинфо

Възрастен столичанин бе открит, след като се загуби в гората край летовището „Атоука“, намиращо се в землището на брациговското село Равногор. Случката се разиграла в събота сутринта, когато възрастна двойка от столицата, притежаваща вила в летовището решили да се разходят в гората.

Целта на пенсионерите била да се порадват на планината, да наберат гъби и билки. По време на разходката двамата се разделили , за да обхванат по-голям периметър. Когато се върнала на уреченото място обаче жената не открила своя 78-годишен съпруг. Минали няколко часа , а от него нямало вест. Тогава тя подала сигнал на телефона за спешни повиквания – 112.

За издирването на мъжа били сформирани няколко групи, в които взели участие полицаи от РУ-Пещера и участъка в Брацигово, пожарникари от противопожарния участък в родопския град, лесничеи от ДГС-Пещера, доброволци от вилната зона край „Атолука“ и село Равногор.

В по-късен етап се включили и спасители-доброволци от група по пещерно спасяване в Пещера, а от другия край на планината тръгнали и няколко души от съседното село Нова махала.
Някои били пеш, други с високопроходими автомобили, като издирвали мъжа почти до полунощ. С влошаването на времето започнал валеж от дъжд и в комбинация с непрогледния мрак наложило търсенето да бъде преустановено. Рано сутринта в неделя екипите отново влезли в действие и за радост около 09.00ч. възрастният столичанин бил открит невредим в гората. Той е транспортиран с линейка до Брацигово, където е прегледан от лекар и предаден на семейството му.

Коментари