Култура Общество

Поздрав от Петър Николов по повод 119 години НУ“Михаил Каролиди“

Написано от Пещераинфо

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И СЛУЖИТЕЛИ,

СКЪПИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ,

Днес 11.05 2022 година честваме 119 години от създаването на Начално училище „Михаил Каролиди“ . Празникът на училището е личен празник за всеки от нас. Докосвайки се до начално училище „Михаил Каролиди“, ние се докосваме до духа и магията на една традиция, вплела в себе си опита на миналото, силата на настоящето и вярата в бъдещето. Училището ни е образец за модерното и съвременно училище, втъкало в себе си нишките на добрите практики на тези, които са поставили началото и онези, които продължават да надграждат през годините, на иновативността в преподаването и организацията на учебния процес, на постиженията на блестящия ум на учители и ученици, мотивацията за доказване, преоткриване и градивността – гаранция за успехи и стил. Начално училище „Михаил Каролиди“ е уникално по своему, защото обединява всички родители, учители и ученици в каузата да подготвим умни, талантливи, амбициозни и смели млади хора, които с гордост и с вяра в себе си да поемат по пътя на своя живот.

Скъпи учители,

На днешния празничен ден поднасяме уважението си към Вас, хората, които с вдъхновение, отговорност и търпение възпитават и изграждат децата на България. Чрез Вашия професионализъм, благородство и всеотдайност вие давате на младите хора увереността и силата, с която да вървят напред.

Скъпи ученици и родители,

Помнете, че човек трябва да работи с цялата си душа, ум и сърце – те са част от световния поход към знание и добродетел. Приемете и запазете училището като сияние – чисто като сълза и красиво като слънцето и учителя- вълшебник, който не прави чудеса, а създава от вас човеци. Бъдете здрави и постигайте мечтите си – те са нашия успех!

Начално училище „Михаил Каролиди“ е не само институция, то е светилище, то е храм с дух на всеотдайност, достойнство, приемственост и чест.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Коментари