Спорт

Победа за ТОПВОЛЕЙ в първия 1/4 финал

В Пещера се състоя първата среща от 1/4 финалите на Волеймания в дербито на обастта между ТОП ВОЛЕЙ-Пещера и  Марица – Белово. Това  са  единствените останали провинциални отбора в първенството. 
Мачът започна силно за нашият отбор , който поведе с 4 :0 . Постепенно гостите се събраха и изравниха резултата, като след първата почивка даже водеха с 8:7. Двата отбора се захапаха и резултата вървеше точка за точка, като така вървеше до 24:24 . Тогава отборът на Белово успя да постигне брейк точка и спечели гейма с 24: 26. Вторият гейм отново се водеше точка за точка , но нашите момчета  бяха по- плахи в следствие пропуснатата възможност да спечелят първият гейм. Така с по-добра игра в центъра на мрежата и с бързи топки в края гостите взеха убедително гейма с 25:20. Тук нашият отбор беше изправен до стената и трябваше на всяка цена да вземе третият гейм , за да  има шанс за нещо повече. Благодарение на точните указания на играещата треньорка и на ориентирането на централните ни блокировачи към острите и прострелни топки на съперника нашите момчета успяха да спечелят  гейма с 25:20. Четвъртият гейм окрилени от успеха и повярвали във възможностите си от предишният, отборът ни продължи доброто си представяне с отлична игра и на крайните ни нападатели и затвори гейма с 25:19. Тук вече напрежението нарастна много. Тайбрекът започна силно за пещерци и поведохме с 4:1. Гостите обаче не се предадоха и постигнаха 4 поредни точки и охладиха ентусиазма на домакините. Те дори поведоха и при 8:6 за тях полетата бяха сменени.  Нашият отбор позагуби увереността си с няколко неточни отигравания и гостите поведоха с 12:8. Тук обаче след взетата почивка  пещерци сякаш бяха окрилени! Два точно насочени сервиса върнаха интригата. Гостите не очакваха това и се изнервиха . След още една спечелена от нас точка техен състезател реагира буйно и получи жълт картон. Точките бяха трудни с дълги разигравания и се стигна до 14:14 . Тук ТОП ВОЛЕЙ получи шанса на два пъти да затвори мача , но с сгешен сервиз , а после и с атака в аут, напрежението стигна връхна точка! Така се стигна до 16:16. Последва начален удар от отбора на гостите , топкат бе посрещната идеално и с сигурна атака поведохме-17:16 . Дойде ред на домакините да изпълнят началният удар той не беше сгрешен и с отлична игра на блокада момчетата ни триумфираха с победа! Така се потвърди старото неписано правило, че когато поведеш с 2:0 и не успееш да затвориш мача го губиш с 3:2!  
Ръководството на клуба благодари на публиката,за която залата беше тясна и нямаше място и въпреки това  беше всеотдайна и подкрепяше през цялото време отбора и допринесе за страхотната атмосфера. Сред публиката беше и кметът на общината г-н Зайчев , който при всяка възможност присъства в залата и подкрепя отбора. След мача ТОП ВОЛЕЙ подари малък плакат със снимки на отбора на кмета в знак на признателност за подкрепата му и на общината . Следващата неделя 1 .04 предстои втората среща между двата отбора!  Пожелаваме на отбора да бъде здрав и да покаже отново характер и мъжество, да даде всичко от себе си за да покаже на какво е способен и да се поздрави с нова победа!

Коментари