Институции

Пещерец стана шеф на Криминална полиция в Пловдив

Пещера-Пловдив. Комисар Георги Ташев поема ръководството на пловдивския отдел “Криминална полиция”. Това стана ясно днес, след заповед от министъра на вътрешните работи.

Георги Ташев е роден през 1977 година в град Пещера. Завършил е висше образование в Академия на МВР през 2006 г. по специалността „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ с образователно – квалификационна степен „бакалавър“. През 2010 г. е придобил магистърска степен на висшето образование в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ по специалността „Право“.

В системата на МВР започва работа през 1998 г. като полицай в сектор „СПООР и ПОММББ“ при служба „Полиция“ на РДВР – Пловдив. През 2002 г. заема длъжността младши разузнавач в сектор „Криминална полиция“ към Трето РУ – Пловдив.

В периода 2007 – 2010 година работи като разузнавач в група “Наркотици и криминален контингент“ на сектор „Криминална полиция“ към отдел „Противодействие на престъпността“.

От 2011 г. до 2014 г. е началник на група “Престъпления против собствеността” в отдел “Криминална полиция”, а от 2017 г. до настоящия момент – началник на сектор “Противодействие на общата престъпност и на престъпления с висока обществена опасност” в същия отдел.

Коментари