Институции

Пещерец пое областната социална дирекция

Областният управител Трендафил Величков представи официално пред екипа на Регионална дирекция за социално подпомагане в Пазарджик новия директор на дирекцията Димитър Попов. Трендафил Величков благодари на екипа на РДСП – Пазарджик за усилията, които се полагат всеки жител на област Пазарджик да получава качествено обслужване и грижа. Областният управител декларира подкрепата си при реализиране на социалната политика на правителство в област Пазарджик, за да достигне тя при всеки един гражданин изпаднал в нужда. Трендафил Величков благодари на досегашния директор Цветелина Арапова за работата й и особено за усилията положени в процеса по деинституционализация, в който област Пазарджик е лидер в страната. Цветелина Арапова ще продължи да работи в РДСП Пазарджик като главен експерт.
Димитър Попов е магистър по Философия, от март 2012 г. до момента е бил директор на Дневен център за деца и младежи с увреждания в гр. Пещера, с опит в сферата на социалните услуги и администрацията.
„Разчитам на екипната работа, комуникацията и партньорско сътрудничество с всички звена на Агенцията за социално подпомагане и социалните услуги, както и с всички институции в областта, като не забравяме, че на социалните работници се крепи социалния мир в областта.”, каза при представянето си Димитър Попов.
По-късно новият директор посети Дирекция „Социално подпомагане” – Пазарджик и се срещна със служителите от трите отдела.

Коментари