Институции Култура Любопитно Общество

Пещера празнува!

Пещера.Ансамбъл „Славейче“ даде начало на празника по повод Деня на Пещера. Стотици жители и гости на града изпълниха площада. Всички те бяха поздравени от кмета Николай Зайчев:

kmet-praznik

„В тези дни ние празнуваме Христовото Въскресение и 140 години от Априлското въстание.

Великден ни връща вярата в чудесата и доброто, а въстанието обезсмърти подвига на нашите деди. То се превърна в най-мащабната проява на революционните борби през епохата на Българското възраждане, най-висшата проява на българската национална революция.

И точно сега, в тези дни на пример за саможертва и героизъм, свещен дълг и послание към днешните и идните поколения,  за свободолюбие и национална гордост е и празникът на Пещера.“

Kostadinova-praznik

Към своите съграждани се обърна и народният представител Десислава Костадинова,ято от трубината каза:

„Вълнувам се да застана днес пред вас и да говоря от трибуната, защото предпочитам истинския празник, да бъда сред Вас. Все пак скъпи съграждани, щастлива съм да Ви поздравя по случай празника на нашия град. Ето, че вече 22 години, ние празнуваме не просто Гергьовден и Деня на храбростта и българската армия. Вярвам, че изборът на тази дата не е случайна.

6 май за българите е един от най-големите и тържествени народни празници, който поставя началото на лятото и новата стопанска година. А ние в Пещера знаем как да се трудим и превръщаме града си в по-добро място за живеене.“

20160506_111850

Поздравителни адреси в общината са получени от Президента Росен Плевнелиев, министър-председателя Бойко Борисов, министри, НСОРБ, областния управител, кметове.

20160506_111514

В първата част от празничното честване за настроението на хората се погрижи гласът на Родопа планина Николай Славеев.

Танцьори и певци днес излизат на сцена, отдадена безвъзмездно на общината за празника от местното сдружение "Културно-туристическо сдружение". Сцената е с професионално озвучаване и осветление.

hora-znamenca

Освет това за първи път всеки дошъл на празника получи знаменце със знака на Пещера.

В 19 часа започва втората част, в която ще участват Х факторите Стефан Стоилов и Лили Пенчева, група Sky Legion Crew от Радилово, победителката от местния формат на Dancing stars – Виетнам Вяра Клисурска с финалиста в същия формат Васил Йовчев, Революция Z и кулминацията на вечерта – Васил Найденов.  

dete-znamence

 

 

 

Коментари