Институции

Пещера вече има действащ кмет и Общински съвет

Пещера.Новоизбраният Общински съвет на Пещера, кметът на общината Николай Зайчев и двете села Радилово и Капитан Димитриево положиха клетва и вече официално изпълняват длъжността си. Това стана на официално заседание свикано от областния управител Трендафил Величков, чиито гост бе народният представител Десислава Костадинова. След като положи клетва и получи официалните знаци на общината от предишния кмет Георги Козарев, новият кмет на Пещера Николай Зайчев се обърна към присъстващите с думите: Изборните страсти отминаха и сега е време за работа. Отговорността,  която поемаме пред хората от община Пещера, ни задължава да бъдем диалогични и да работим за тяхното благоденствие. Искрено се надявам  мъдростта и разбирателството в общинския съвет, както и градивната критика да бъдат основа на правилни решения.

sesia

Така ще изглежда трибуната на Общнския съвет

На първото си заседание местните депутати си избраха председател. Това ще бъде д-р Цветанка Лепарова от най-голямата група в Общинския съвет – тази на ГЕРБ. Д-р Лепарова влезе в местния парламент на мястото на кмета Зайчев. Тя бе единствена номинация и за нея с таен вот гласуваха 12 от присъстващите съветници, а 5 бюлетини бяха пуснати празни, 4- ма гласуваха против.

Рабие Алиева, избрана от ДПС пък обяви, че напуска групата на политическата партия и ще бъде независим съветник.

vodosvet101115

След края на заседанието, на което бе избрана комисия, която да изработи правилник за работата на ОбС, в кметския кабинет бе отслужен водосвет за здраве.

Коментари