Политика

Петима крадци попаднаха в ръцете на полицията

Написано от Пещераинфо

Петима са извършителите на кражби заловени от служители на полицейските управления във Велинград и Септември. Вчера следобед апаши разбили входната врата на дърводелски цех в курорта. Помещението било собственост на местна фирма за производство на мебели. Извършителите успели да демонтират част от електрическата инсталация на обекта, но за тяхно нещастие били спипани на местопрестъплението от екип на РУП-Велинград. Униформените установили, че това са старите им познайници Б.Б.-24г. и И.Б.-21г. От „дуото” били иззети около седем килограма медни проводници с различни размери и сечения.

Млад мъж сдобил се по незаконен начин с два скъпи мобилни телефона е заловен от септемврийските криминалисти. В началото на годината била извършена кражба от дома на 17-годишен тийнейджър, живеещ в септемврийското село Симеоновец. Момчето се простило с “I Phone-4”  и “Nokia C3”. След няколкомесечна работа органите на реда успели да стигнат до извършителя. Станало ясно, че това е 18-годишният П.Ш. от съседното село Семчиново.

В началото на февруари представител на пътностроителна фирма подал сигнал в РУП-Септември, че от землището на село Варвара изчезнал алуминиев фургон, собственост на дружеството. С разследването на случая се заели местните криминалисти. Две седмици по-късно се установило, че извършители на престъпното посегателство за столичаните Д.М.-32г. и Л.М.-31г. И петимата крадци са задържани в арестите на полицейските управления във Велинград и Септември, а спрямо тях се водят полицейски производства.

Коментари