Култура Общество

Пенка Христоскова: Нека продължим будителското си дело с любов към учениците, с отговорност към себе си, родителите и обществото

Написано от Пещераинфо

Уважаеми приятели, скъпи ученици, настоящи и бивши колеги, родители,
Днес – 17 ноември нашето училище чества своя патронен празник -рождената дата на нашия патрон-Петко Рачов Славейков.

Велико дело е да създадеш училище, да вградиш в него мечтите си, да му вдъхнеш дух, всичко това да превърнеш в традиция и най-трудното – с любов да го предадеш на поколенията, да го развиват, пазят и да продължат делото…..

Скъпи ученици, Вие сте надеждата и бъдещето!
Бъдете силни, ученолюбиви и следвайте мечтите си. Пазете светлите традиции на родното училище, почитайте всеотдайността на своите учители.

Пожелавам Ви да бъдете добри хора, да успявате със знания и умения и навсякъде, където и да се намирате, да сте горди, че сте възпитаници на ОУ „Петко Рачов Славейков“.

Уважаеми учители, на днешния празничен ден искам да поднеса уважението си към Вас, хората, които с вдъхновение, отговорност и търпение възпитавате и изграждате децата на Пещера. Вие давате на младите хора увереността и силата, с които да вървят напред. Всички трудности във времето, през което преминаваме заедно, са предначертани, за да се кали духът ни. Нека продължим будителското си дело с любов към учениците, с отговорност към себе си, родителите и обществото.

Желая ви здраве, силен дух и воля! Продължавайте с делото си да пишете историята на нашето училище „Петко Рачов Славейков“!
Честит празник!

Пенка Христоскова
Директор на ОУ „Петко Р. Славейков“.

Коментари