Общество

ПГХВТ“Атанас Ченгелев“: Благотворителността не е само по празници, ще я направим целогодишна

Написано от Пещераинфо
Екипът и учениците на ПГХВТ“Атанас Ченгелев“ в Пещера се заемат с отговорната задача за благотворителност без край. Не само по празници, а винаги и в помощ на онези, които имат нужда.
Ето и тяхното послание:
Измина цял месец от Новата 2023 календарна година! Смело стъпихме и във февруари. Нека си пожелаем здравето да съпътства неотменно живота на всички ни. Нека то е крепко и непоклатимо!
Щастливци сме всички, които го притежаваме и поради наличието на този факт имаме възможност да работим, да се придвижваме самостоятелно от едно на друго място, да задоволяваме всичките си потребности, да мечтаем. Знаем, че има хора, на които тази привилегия е отнета. Знаем също така каква е ситуацията в родината ни и как държавата не може да се справи с обгрижването им. Тези тъжни истини трябва да ни мотивират да направим така, че дори и с малко, да увеличим надеждата за пълноценен живот на някой в нужда.
Това предложение дойде от преподавателя по физическо възпитание и спорт в училището ни Иван Главненски, който сподели убеждението си, че благотворителността трябва да е целогодишен милосърден акт, а не да се случва само по Коледа. Цялата ни училищна общност прие идеята и решихме да я осъществим, като привлечем и съмишленици.
Ние поставихме дарителска кутия, в която всеки работещ и учащ се в училището ни, който има възможност и желание, ще може да дава своята лепта за нечие спасение или подобряване качеството на живот.
Призоваваме Ви да се присъедините към нашата инициатива! Нека всички училища в града ни, а защо не и в страната, бъдем добротворци целогодишно!

Коментари