Политика

Пазете домовете си

Продължават случаите на жилищни кражби в Пазарджик. Както вече съобщихме извършителите на престъпните посегателства са особено активни в периода между 09.00 и 16.00ч. , докато обитателите на домовете са на работа, а децата на училище. Вчера и днес са извършени две подобни кражби от частни домове в областния град. За проникването се използват технически средства за взломяване на ключалките или подправени ключове. Интерес за крадците представляват оставени на леснодостъпно място парични суми, златни или сребърни накити, мобилни телефони, стационарни или преносими компютри, дигитални камери и фотоапарати. В тази връзка от ОДМВР-Пазарджик отправяме към гражданите следните съвети:

                            заключете добре жилището си, укрепете прозорци на балкони, сервизни помещения, гаражи или мазета

                            при наличие на финансова възможност оборудвайте жилището си със сигнално-охранителна техника

                            заедно със съседите си поставете заключващи устройства на вратите на входовете на блокове и кооперации, така че достъпа на външни лица да бъде ограничен

                            не съхранявайте големи парични суми, злато, сребро или други ценности на леснодостъпни места в жилището, използвайте метални каси неподвижно застопорени за пода или стената

                            ако забележите съмнителни хора пред входовете, на междуетажните площадки, непознати пренасящи багаж от блока в който живеете към автомобили незабавно се обадете на телефон 112. Полицейските служители ще извършват бърза и щателна проверка на всеки един подобен сигнал. По възможност се постарайте да запомните марката, модела на возилото или неговия регистрационен номер.

 

Надяваме се на съдействието на гражданите, за по-ефективно противодействие на престъпните посегателства спрямо собствеността на гражданите. 

Коментари