Общество

Още седмица учениците от Пещера могат да пишат на тема „Хората от моя роден град“ за конкурса „Пещерските будители“

Снимка: Йоанна Хамамджиева, ОУ "Патриарх Евтимий", гр. Пещера
Написано от Пещераинфо

Точно седмица остава до финала на третото издание на конкурса на „Биовет“ АД – „Пещерските будители“. Тази година малчуганите могат да предадат приказка, разказче или стих, посветени на „Хората от моя роден град“. Тъй като в начален и прогимназиален курс не се изучава писането на есе, то ще бъде сред възможностите само на гимназистите, които също могат да представят и останалите три писмени форми.

„Темата е благодатна и доста творческа.“ – коментира преподавателката от ПГХВТ „Атанас Ченгелев“ – Елена Божкова. „Има интерес от страна на децата, ще представим освен писмени работи и рисунки, и фотографии“.

Очаква се броят на участниците да е по-голям от миналата година, когато в конкурса се включиха над 130 ученици от първи до дванадесети клас.

Припомняме, че конкурсът не е анонимен. На гърба на писмените работи, рисунките и фотографиите, трябва да бъдат написани трите имена на съответния участник, класа и училището от което е.

Наградният фонд е осигурен от „Биовет“ АД и надхвърля 2000 лв. Предвидени са и поощрителни награди за участниците със специални образователни потребности.

На 27 октомври журито, с председател Цветана Чучева, ще определи и най-добрите в трите раздела – литература, рисунка и фотография.

Наградите ще бъдат връчени на 1 ноември, Денят на народните будители.

Коментари