Култура

Още отличия за пещерски деца от израелския фестивал

Написано от Пещераинфо

Възпитаничките на Милена Балтаджиева Ойа Фандъкова и Мария Младенова също завоюваха Гран при от шестото издание на международния конкурс „Българска душа на святата земя“, похвалиха се от читалище „Развитие“.

Тази година форумът, който се организира от Арт Салон „Сели – култура на народите“ в гр. Бат Ям, Израел, се проведе онлайн заради епидемичната обстановка. ГРАДН Отличените с призови места млади творци се обучават в Школата по изобразително изкуство към читалище „Развитие“ с художествен ръководител Милена Балтаджиева.

В международния фестивал  „Българска душа на святата земя“ могат да участват творци в различни направления. Индивидуално или групово.

Участниците са разделени в следните възрастови групи, според съответните направления: 4-6 г. ; 7-9г. ; 10-12г. ; 13-15г. ; 16-19г. и над 20г.

Те се оценяват от Международно жури, съставено от специалисти в различни области – национални директори от различни страни, специалисти в областта на музиката,  шоу-бизнеса, изпълнители, писатели, журналисти, продуценти и други.

Всички участници получават сертификати за своето участие, а наградените и дипломи и предметни награди.

Коментари