Общество

Още красиви дворове за конкурса на „Биовет“ АД

Написано от Пещераинфо

Нови четири  участника в конкурса на „Биовет“ АД за най-красив и зацветен двор се включиха днес, всички снимки можете да разгледате на страницата ни във фейсбук – ТУК.

Александра Караджова и Росица Батаклиева от Радилово, Рени Диманина и Анастасия Млечкова от Пещера са новите претендентки за награда в надпреварата. Важно е да подкрепите тези от участниците, които смятате, че заслужават вашите адмирации.

Припомняме, че един от всички ще получи специалната награда на публиката, в размер на 500 лв. Право на участие в конкурса имат жителите на град Пещера и селата – Радилово и Капитан Димитриево.

Конкурсът е част от фестивала „Пъстроцветна Пещера“, които предстои в петък и събота. В петък на пл. „България“ ще има концерт с участието на децата от ОДК – Пещера, фолклорна група „Капитанка“ и гостуващи танцьори от детски ансамбъл „Марица“ към СУ“Св.св. Кирил и Методий“ – гр. Пловдив. Началният час на концерта е 17.30 ч. Празникът на цветята продължава и в събота, като на сцената на площада ще видим и възстановка на обичая „Лазаруване“, ревю на народни носии, много танци, песни и настроение поднесени от изпълнителите на ОДК – Пещера.

Припомняме, че тогава ще бъдат връчени и наградите на победителите на конкурса на „Биовет“ АД. Събитието се организира съвместно с Община Пещера и е част от културния календар на Пролетните празници на Общината. Каква изненада са подготвили от там, ще научите в събота. Припомняме и това, че от петък до неделя, на площада ще има и фирми, които търгуват с цветя в контейнер. Можете да си закупите разнообразни видове храсти и декоративни дръвчета, билки като риган и мащерка, и да направите своята градина още по-дъхава и красива.

До петък очакваме и още снимки за нашия конкурс, изпращайте ги на адрес: biovet@biovet.com

Пожелаваме успех на всички участници!

Коментари