Институции Общество

ОУ “Петко Славейков” с покана да се завърнем към позабравените времена на хартиеното писмо

Написано от Пещераинфо

Експозицията “Забравените писма“ ни връща във времето, когато на хартия изливахме, това което ни вълнува до приятел, до любим, любима, до родителите.

Ще имаме възможност да се запознаем с Уведомително писмо- търговско предложение от 1893г., писмо от Камбанолеярната на братя Алексови в гр.София от 1937г. Истински интерес предизвикват писмата до близките, изпращани от войници по време на Междусъюзническата война, Балканската война, както и Първата и Втора световна война.

Освен писмата, като част от експозицията, могат да бъдат видяни и първите пощенски картички или т.нар. отворени писма и семейни фотографии.

Ръкописно написаните писма с невероятен изказ ще предизвикат интерес и любопитство у децата, защото ще имат възможността да се докоснат до красотата на словото ни и да усетят дали в кутията жълтеят или са оставени на времето вечно да живеят “забравените писма”.

Може би изпълни със скъпи спомени, с недоразказани истории, с приятелски, тъжни или весели мигове.

Децата ще получат отговор на въпросите какво е писмо, марка, датно клеймо, пощенски код, как се адресира писмо, къде се поставя пощенска марка.

Закриването на експозицията ще бъде на 24 май, когато в небето ще полети пощенски гълъб с послание за световен мир.

Коментари