Общество

ОУ „ Петко Р. Славейков“ си има „пчеличка“ шампион-Йоана Казакова

Написано от Пещераинфо

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling) т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интересни дейности.
Състезанието се провежда традиционно всяка година и ние сме особено горди, че в община Пещера, нашето училище е единствен участник в този тип състезания и всяка година изпраща най-добрите на областен кръг на състезанието.
На 1 .03.2021г. в училището се проведе Spelling Bee Junior, в което взеха участие 10 деца от начален етап на обучение. Под ръководството на учителя по английски език-г-жа Кавлакова, малките пчелички за първи път участваха в това състезание, но показаха завидни знания и съобразителност.
За целта, кабинетът беше тематично украсен, г-жа Кавлакова също беше в цветовете на пчеличките, с което донесе настроение и спокойствие у състезателите.


Поздравления за Йоана Казакова, която победи своите конкуренти в оспорваната надпревара за първото място. Тя показа завидни знания и висок състезателен дух! Успя да спелува правилно думата ocean и победи Виктория Атанасова от II a клас, която остана втора.
Победителката получи правото за участие в националния кръг на Spelling Bee Junior, с още 67 училища от страната, което ще се проведе през месец май.
Грамота за участие и положено старание получиха всички 10 участници.
Заслужена почерпка, от името на родители, подслади събитието в училищния „кошер“.
Пожелаваме успех на победителя – Йоана Казакова в следващия кръг на състезанието и поздравяваме за смелостта, знанията и упоритостта всички участници в Spelling Bee Junior!

Коментари