Институции Общество

ОУ“П.Р.Славейков“ празнува

Написано от Пещераинфо

Днес – 17 ноември, Основно училище „Петко Рачов Славейков“ чества своя патронен празник. По традиция патронният празник на училището бе отбелязан с традиционните Славейкови дни. „Всички те са съобразени с мерките за сигурност в условията на извънредната епидемична обстановка в страната и превантивните мерки, свързани с нея“, съобщи за Пещераинфо директорът на учебното заведение Пенка Христоскова. Славейковите дни започнаха на 9 ноември и приключиха днес, като всеки клас участва с различна инициатива.

По повод празника директорът на училището каза още:

Показахте, че извънредната ситуация не е пречка да изпълняваме задълженията и отговорностите си, да намираме вярната посока за постигане на образователните цели, да обогатяваме и усъвършенстваме усвоените компетентности.

Гордеем се с патрона на нашето училище, гордеем се и с нашите възпитаници – достойни наследници на славно минало и богати традиции!“

Пенка Христоскова поздрави своите колеги учители, а към учениците се обърна с апел да знаят историята ни, съхраняват българщината и да бъдат горди Славейковци!

Коментари