Култура Любопитно Общество

ОУ“Петко Р.Славейков“ отново спази традицията да запали светлините на своето Коледно дърво

Написано от Пещераинфо
Вместо да преразказваме емоцията на празнива в ОУ“Петко Р.Славейков“, където за поредна година си направиха своята церемония по запалване на Коледните светлини, ще споделим написаното от самите участници в празника:
„Всички с нетърпение очакваме онзи момент в годината, когато в къщите ни се появяват елхичките. Лъскавите играчки, блещукащите светлинки и подаръците, оставени под клоните на коледните дървета внасят уют и радост в дома и сякаш напомнят, че всички несгоди могат да бъдат оставени зад гърба ни, ако сме омиротворени и позитивно настроени.
Коледно настроение завладя днес всички край светлините на елхата, която по традиция блесна в двора на ОУ”Петко Славейков”.
С песнички на най-малките ученици-първокласници и второкласници, започна очакването на дядо Коледа.
С традициите на празника и историята на коледното дърво ни запознаха ученици от 5 б клас.
Под звуците на народните песни, изпълнени от Борислава Попърцова-2 клас и Добромира Банкова-5 б клас, се извиха кръшни български хора. И неусетно при нас пристигнаха дядо Коледа и Снежанка. За всички нас те донесоха късметчета, а Снежанка ни поздрави с песен.
С топъл чай и лакомства се почерпиха малките джуджета и заедно отброиха секундите до светването на коледното дърво.“
Предколедни тържества си сътвориха и другите училища в Пещера.
Ние от Пещераинфо желаем на ученици и учители да останат присъствено в училище. Да се върне нормалността в българското школо!
Нека всички бъдат здрави и умни!

Коментари