Общество

ОУ“Патриарх Евтимий“ на 2 точки от победата

Пазарджик

Под патронажа на областния управител Стефан Мирев, днес в  парк „Острова” се проведоха  ХVI-те  областни ученически състезания „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”. В надпреварата се включиха 12 отбора – ученици от 6 и 7 клас , победители в общинските състезания.

„Ежедневно се убеждаваме колко е важно да бъдем подготвени и адекватни, когато природата ни изненада, затова подготовката, обучението и участието в това състезание е изключително полезно за всички вас“, каза в приветствието си областният управител Стефан Мирев и пожела успех на всички участници.

В хода на състезанието, учениците демонстрираха уменията и реакциите си за действие в обособени центрове за  земетресения, център производствени аварии, който включва – химическа, биологична и радиационна защита, индивидуални средства за защита, оказване на първа долекарска помощ на пострадали при бедствия, наводнения и гасене на пожари. На първо място се класира отборът на Математическа гимназия „Константин Величков“, събрал общ сбор 278 точки от всички дисциплини Второто място е за отбора на Основно училище „Патриарх Евтимий  гр. Пещера“ с 276т., а третото за учениците от Средно училище „Ал. Иванов – Чапай“ гр. Белово с 239 т. Класирането на останалите отбори до 12-то място е:

4. ОУ „Отец Паисий“ гр. Батак – 239т.

5. ОУ „Христо Ботев“ с. Калугерово, община Лесичово- 236,5т.

6. СУ „Методий Драгинов“ с. Драгиново, община Велинград – 233,5т.

7. СУ „Христо Ботев“ гр. Септември – 233т.

8. СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Стрелча – 228,5т.

9. СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Сърница – 222т.

10. ОУ „Отец Паисий“ – Попинци, община Панагюрище – 208т.

11. ОУ „Христо Ботев“ – с. Дорково, община Ракитово – 195,5т.

12. СУ „Народни будители“ гр. Брацигово – 193,5 т.

Областният управител Стефан Мирев връчи купи и медали на отборите класирали се на първите три места, останалите 9 отбора получиха плакети от директора на РДПБЗН комисар Иван Панайотов. Организатори на състезанието са РДПБЗН, РУО и Областен съвет на БЧК, наградният  фонд е осигурен от областна администрация Пазарджик.

Отборът на МГ „Константин Величков“ ще представи област Пазарджик на републиканския кръг от ХVI-те ученически състезания по „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”.

Коментари