Общество

От пощата-реката е превърната в сметище

По повод вчерашния Световен ден на водата,читател на Пещераинфо ни изпрати снимки, в които нагледно се демонстрира отношението на голяма част от пещерци към това природно богатство. Сцените,запечатани от фотоапарата на читателя,се разиграват почти в центъра на Пещера(срещу сградата на съда), а жертва е Стара река.

reka_maj1От снимките ясно се вижда как(неизвестен за нас, но той сигурно се разпознава) жител на града си изхвърля остатъка, най-вероятно от боя, в реката.

 

 

 

 

reka_kofa   След това си изхвърля там и  кофата,с която е донесъл отпадъка дотук.

 

 

 

 

 

 

 

reka_bokluciВ крайна сметка,заради такива „съвестни граждани”,коритото на реката изглежда така- като сметище.

 

 

 

 

 

 

В заключение,само ще кажем,че предстои голямото снеготопене. Реката най-вероятно ще се напълни с вода. Питаме,всички които хвърлят отпадъците си в нея, как ще реагират,когато точно техния боклук запуши реката някъде по нейното течение и от това стане наводнение? И това е само един аспект на проблема. Не трябва ли преди да правим каквото и да било, първо да помислим?!Надяваме се също така и на реакция от институциите и при първа възможност тези отпадъци да се изчистят. Но много повече разчитаме на контрол и налагане на най-строги санкции.

Коментари