Вашите сигнали

От пощата – едно момиче срещу глутница кучета

Пещера.

Ето какво едно момиче от Пещера написа на електронната поща на сайта ПЗИНФО:

Следя сайта и предполагам, че още много хора го посещават и ако редакторският Ви екип прецени да напише статия по проблема мисля, че ще бъде предупреждение за много хора. Относно проблема: 

От около 3-4 дни, в района на площад "Христо Ботев" и в района на църква "Св. Димитър", има новосформирана глутница кучета, които са около 7-8 на брой.

Повечето от тях са бездомни, но с оглед на външния вид и състоянието на някои от тях има и домашни животни. Повечето от тях са едри на ръст, а също така и агресивни(на едното куче, буквално текат кървави лиги). Аз имам куче, което е малка порода и за щастие успях да го спася, от евентуално нападение, но не се знае какво ще се случи с други. Кучетата също така са агресивни и към хора, преди около 1 час ми се наложи да обикалям за да мога да стигна до моят дом, а бях с по-малката ми сестра. Другият път тя може да е сама.

За нещастие, нямам години за да сезирам общината, но се надявам поне Вие да можете да помогнете да бъдат предупредени повече хора и да бъдат избегнати нещастията, които тези животни могат да причинят. 
Предварително Ви Благодаря, 
Ани

Коментари