Криминално

От „Миграция“ са проверявали и курорта

Служителите от група „Миграция“ при ОДМВР-Пазарджик и полицейските служители от районните управления в областта извършват редица дейности по контрол над чужденците пребиваващи на територията на региона ни.

За първите девет месеца от тази година в Област-Пазарджик са пребивавали законно над 20 000 граждани на ЕС и трети страни. От тях около 19 700 са били регистрирани в хотели, къщи за гости, хостели, а останалите на частни адреси.

По голямата част са били в региона с цел почивка и туризъм в курорта Велинград, летовищата „Цигов чарк“ и „Свети Константин“, както и в останалите общински центрове като Панагюрище, Стрелча, Пещера, Батак, Пазарджик.

Съставът на полицейските управления и група „Миграция“ при областната дирекция в Пазарджик  имат задължения редовно да извършват проверки за спазване изискването на законите в страната ни регламентиращи пребиваването на граждани от страни членки на ЕС и трети страни. За установени нарушения и пропуски са били съставени 41 акта на собственици на хотели, къщи за гости и физически лица, връчени са 5 полицейски разпореждания и 5 протокола за предупреждение. Извършени са над 800 проверки на хотелски комплекси, адреси, както и на граждани относно законовите основания за пребиваване и редовността на издадените визи.

От началото на годината до момента в Област-Пазарджик е установено незаконно пребиваване на общо 31 чужденци, което е с няколко пъти по-малко в сравнение с минали години. Всички незаконно пребиваващи чужди граждани са задържани и приведени в Специални домове за временно настаняване на чужденци в страната.

Коментари