Политика

Отново цигари без бандерол се предлагат в Пещера

Написано от Пещераинфо

Цигари и алкохол без бандерол бяха намерени в Пазарджик, Пещера и септемврийското село Злокучене.  Вчера преди обед екипи на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Пазарджик извършили проверка в жилище, собственост на 73-годишната Ц.Н. от областния град. В апартамента органите на реда открили 354 кутии с цигари от марките “Bestman”  и “Merilyn Slims”, всичките без бандерол.

Почти по същото време автопатрул на РУП-Пещера спрял за проверка „Форд”, управляван от Д.К.-37г.-жител на Перущица. В багажника на возилото полицаите открили 30 туби с общ обем от 300 литра, пълни с ракия. Оказало се , че високоалкохолната течност също е без бандерол.

Около 16.00ч. служители на РУП-Септември проверили частен дом, намиращ се в село Злокучене. Така станало ясно, че собственичката Й.А.-20г. съхранявала там 27 кутии с цигари без бандерол.

И при трите случая акцизните стоки са иззети. Образувани са две полицейски производства, а материалите по последния ще бъдат предадени за отношение на Териториалното митническо бюро в Пазарджик.

Коментари