Институции Общество Региона

Октомври започва с температури по-ниски от климатичните норми

Написано от Пещераинфо

В сряда със слаб до умерен изток-североизточен вятър захлаждането ще продължи – максималните температури ще са между 16° и 21°; ще започнат бавно да се понижават и минималните, става ясно от седмичната прогноза на НИМХ.

Ще има значителна облачност и валежи, главно на места в западната половина от страната, в югозападните райони и в района на Западна Стара планина – все още по-съществени като количество. Ще преръми и на места по Черноморското крайбрежие. През следващите дни превалявания, предимно слаби, ще има само на отделни места главно в Южна България и по Черноморието. Вятърът от изток-североизток ще се запази.

В началото на октомври температурите ще са по-ниски от климатичните норми, преобладаващите максимални ще бъдат между 15° и 20°, минималните – предимно между 7° и 12°. В неделя и понеделник над Западна и Централна България ще има по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността, минималните температури ще се понижат още малко и в по-голямата част от страната ще са под 10°, а в неделя от югозапад ще започне затопляне. Над източните райони ще се задържи предимно облачно, със слаби превалявания от дъжд.

Коментари