Институции

Около 6 000 автомобила средно на денонощие преминават по пътя Пазарджик-Пещера

Пещера.Народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Десислава Костадинова взе участие в заседание на Областния съвет за развитие в област Пазарджик. Домакин на заседанието бе кметът на община Пещера Николай Зайчев. Той постави на дневен ред проблема с лошото състояние на пътната отсечка Пазарджик-Пещера-Батак. Десислава Костадинова взе отношение по темата и предаде уверенията на регионалния министър Николай Нанков, че пътя ще бъде включен за рехабилитация в бюджета за следващата година. „Повечето от вас знаят, че и в предишното Народно събрание и до момента не съм спирала да правя необходимото, за да включа това трасе в дневния ред на пътните ремонти. Всеки, който пътува от Пазарджик за Пещера и респективно Батак, ще се увери от спешната необходимост отсечката да бъде цялостно ремонтирана“, коментира Костадинова.

Десислава Костадинова подкрепи важността този път да бъде реновиран с цифри. 6 306 леки и тежкотоварни автомобили средно на денонощие са преминали по пътя Пазарджик-Пещера през юни миналата година, цитира данни на АПИ народният представител. Тя посочи за сравнение, че през 2016 г. по АМ "Тракия" средно на денонощие в участъка София-Пловдив са преминавали около 28 500 автомобила. Това означава, че натовареността пътя от Пазарджик към Пещера трафика е едва пет пъти по-слаб от този на най-натоварената част от магистралата. И само 2 пъти по-слаб от трафика в отсечката от Ямбол до Бургас, където през 2016 г. са се движили около 12 600 автомобила средно на денонощие.

На днешното си заседание членовете на съвета съгласуваха Областната стратегията за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците в Област Пазарджик (2017-2019).

По време на заседанието бяха обсъдени и възможностите за финансиране на проекти по програма „Еразъм+“. Директорите на ОД“земеделие“ и ОД“ДФ Земеделие“ Стоян Траянов и Валентина Вълева представиха актуалните програми и възможностите за взаимодействие между институциите с цел информиране на гражданите за по-добър достъп до субсидии и подпомагане. В дискусия с кметовете се включи и началника на СГКК Пазарджик инж.Ангел Юруков.

Коментари