Институции

Община Пещера инвестира в инфраструктурата на населените места

Написано от Пещераинфо

Радилово.Продължава обновяването на централната улица в пещерското село Радилово, съобщава Телемедиа. Инвестицията е в размер на 50 000 лева. Вложения в инфраструктурата ще бъдат направени и в село Капитан Димитриево, както и на Свети Константин.

С общинска бригада започна изграждането на нови тротоарни настилки в село Радилово. Дейностите се извършват с финансови средства на община Пещера, но чрез Общинско предприятие „Чистота и поддръжка на пътната инфраструктура“. Общината е осигурила средства в размер на 50 000 лева. Реконструкцията е по централната улица в селото.

Със средствата от бюджета са закупени нужните материали и плочки. Оформянето на алеите за пешеходци ще продължи до пълното изразходване на сумата.

Община Пещера е пред сключване на сделка с Кооперацията за три помещения в сградата кметството. След като станат общинска собственост в тях ще бъде извършени ремонтни дейности.  Помещенията ще бъдат пригодени, за да обслужват нуждите на хората в Радилово, по подобие на административния център в Пещера. Ремонти са предвидени и в Капитан Димитриево.

След откриването на моста на река Пишманка, това лято в селото ще бъдат асфалтирани и три улици. Общината извършва и рутинни дейности на Свети Константин, свързани с косенето на трева, поддържането на цялостна инфраструктура, заключи кметът Зайчев.

Коментари