Любопитно

Обновен стадион и нови игрища откриха в Брацигово

Брацигово. В Брацигово откриха на реконструирания и доизграден спортен комплекс и мултифункционално игрище в Брацигово. Гости на спортния празник в родопския град бяха народните представители от ГЕРБ Пазарджик Десислава Костадинова и д-р Дончо Баксанов, зам.председателя на народното събрание Янаки Стоилов, както и  мениджърът на Димитър Бербатов – Емил Данчев.

Това е едно от най-мащабните съоръжения правени някога в Брацигово, кака при откриването кметът на общината Васил Гюлеметов. Градският стадион е добил новия си вид благодарение на 4 899 000 лв., осигурени от Програмата за развитие на селските райони. Стадион „Христо Гюлеметов – Бонбона” е открит преди 50 години, а днес вече разполага с игрища за баскетбол, волейбол,хандбал,тренировъчни терени.  При откриването на съоръжението кметът на Брацигово благодари на д-р Данчо Баксанов, защото проектът е реализиран благодарение на неговата помощ във времето, когато беше областен управител на Пазарджик.

От своя страна д-р Баксанов сподели, че за него е чест да бъде на откриването на спортното съоръжение. Той изрази надежда, че това е първата крачка към създаването на здравословни навици у младите хора в Брацигово и цялата община.

Докато траеше официалната церемония по отриването и след нея течеше демонстрация на различните видове спорт, които могат да се прилагат на прилежащите и основния терени.

Коментари