Топ новини

Обмяна на опит: Учители от Пещера и представители на „Биовет“ АД посетиха Асарел Медет

Написано от Пещераинфо
Мениджъри от „Биовет“АД и преподаватели от Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии „Атанас Ченгелев“ в Пещера посетиха днес „Асарел-Медет“АД.
Групата беше водена от инж. Борислав Бонев, заместник-директор „Ферментационно производство“ във фармацевтичното дружество. Поводът за интереса към компанията в Панагюрище е проектът за дуално обучение, който се осъществява в партньорство с Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище.
Лушка Паланкалиева, директор „Административни и регулаторни дейности“ в „Асарел-Медет“АД, поздрави гостите и ги запозна с хронологията на проекта, който при нас стартира, когато дори на национално ниво нямаше ясна стратегия и нормативна база за професионалното образование чрез работа. За пътя от приема на първия випуск дуални ученици през 2014 г. досега разказаха Анна Гарноева – и. д. ръководител на отдел „Персонал“, Стоян Боев – експерт обучение и квалификация, и Ангел Шишков – експерт по организация на труда в отдел „Персонал“.
Мениджърите от „Биовет“ и преподавателите от пещерското учебно заведение се срещнаха с част от учениците, които в днешния ден бяха на работните си места, и с техни наставници. Минералогът Венцислав Стоилов разказа, че с удоволствие работи с възпитаниците на Професионалната гимназия в Панагюрище и не се притеснява, че те „ще му вземат занаята“. „Това е бъдещото поколение асарелци и от нас – наставниците – зависи с какви впечатления ще останат учениците от работата в дружеството“, каза Венцислав Стоилов.

Коментари