Общество

Облачно и по-студено през новата седмица

Написано от Пещераинфо

През нощта срещу неделя валежите ще продължат, значителни по количество ще са в Северозападна и на места в Южна България. В неделя още сутринта с ориентиране на вятъра от северозапад и с усилването му ще започне да нахлува студен въздух.

В Западния Предбалкан и котловинните полета в Западна България дъждът ще премине в сняг, но валежите ще отслабнат и в много райони ще спрат.

В Източна България с юг-югоизточен вятър през по-голямата част от деня ще остане топло за първата половина от декември; до вечерта и там вятърът ще се обърне от запад-северозапад.

През новата седмица температурите навсякъде ще се понижат, минималните ще са между минус 5° и 0°, максималните – между 0° и 5°, по морския бряг с 2-3 градуса по-високи. През повечето дни времето ще се задържи предимно облачно. По-съществени ще са валежите във вторник в Централна и Източна България, предимно от сняг и в петък, когато отново на много места ще вали, предимно сняг.

В сряда и четвъртък валежите ще са слаби и само на отделни места в страната, през втория ден и дневните температури ще са с 1-2 градуса по-високи. Вятърът ще е предимно от запад-северозапад, слаб до умерен.

Коментари