Общество

НУ“Михаил Куманов“ отбеляза 50-годишен юбилей

Пещера.НУ“Михаил Куманов“ отбеляза 50 години от своето създаване. В навечерието на Деня на народните будители, ученици и учители поднесоха на своите съграждани празничен концерт.

В залата на НЧ“Развитие“ гости на събитието бяха кметът Николай Зайчев, зам.-кметът Зехра Алиш, председателят на читалището Верка Климентова, експерти от РУО и Община Пещера.

Градоначалникът направи специален подарък – картина на директорката на училището Виолета Паева. В своя поздрав Зайчев се обърна най-напред към нея: „Не е никак лесно в нашето съвремие, във времето на различни катаклизми, да устоиш на ветровете и да успееш правилно да управляваш училището“. И пожела: “Скъпи преподаватели, бъдете живи и здрави и продължавайте със същия дух и борбеност да работите с най-малките и да ги превръщате в истински хора. Скъпи учениците, вие с вашето познание можете само да развивате света, да помагате на нас по-възрастните“.

Своя поздрав към всички отправи и самата Виолета Паева, която благодари на всички отдали по нещо от себе си на училището.

НУ“Михаил Куманов“ е създадено в отговор на разрастването на кв.“Луковица“ в Пещера. От 1967 година до днес през неговите класни стаи са преминали хиляди ученици.

Коментари