Общество

Нов областен управител – от Пещера?

В рамките на единадесетото издание на инициативата„Мениджър за един ден”, на 19 март /понеделник/, областният управител д-р Дончо Баксанов и неговите заместници ще преотстъпят управлението на областта за един ден на ученици от различни СОУ-та в област Пазарджик.
Общо 9 ученици от училища в Пазарджик, Пещера и Батак са заявили като работно място областна администрация, от тях ще бъдат излъчени областният управител и неговите заместници. В рамките на инициативата те ще се включат в работата на администрацията, като решават казуси, резолират документи и представят своите виждания за развитието на региона и участието на младите хора в  обществения живот.
„Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно и в над 100 държави по целия свят. В нея винаги се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Събитието е организирано под патронажа на министъра финансите Симеон Дянков и  дава възможност на младежи от 16 до 23 годишна възраст да прекарат своя първи работен ден в реална работна среда.

Коментари