Спорт

Нов навигатор в екипа за Рали „Стари Столици 2017 Башкехайов сяда с Дани Попов

Пещера-Шумен. "Ангел Башкехайов ще седне на дясната седалка до мен този уикенд", пише във Facebook Даниел Попов, който е син на Ясен Попов и племенник на известния Дилян попов.  И продължава " Дилян очаква нов член на семейството съвсем скоро и преценихме, че е най-разумно той да остане у дома по време на състезанието. След Рали "Сливен" направихме кратък тест с Ангел. Бързо ще се сработим. Надявам се да сме разрешили и проблемите с колата и да направим едно добро състезание в Шумен". Така, както се развива кариерата на Ангел Башкехайов, много скоро навигаторът от Пещера ще стигне и задмине двамата най-търсени ко-пилоти у нас – Румен Манолов (абсолютен лидер) и шуменецът Васко Христов. През годините на своите състезателни кариери двамата са записали участия в рали-шампионата с повече от една дузина пилоти.  В този смисъл Башкехайов не само е близо до тях, но и предвид, че оттук нататък и Манолов, и Христов може да се появяват на старта спорадично, най-много до една състезателна година Башкехайов ще има възможността да ги изпревари. Известна е практиката, че добрите навигатори се сменят най-рядко, а успешните екипажи са тези, в които партньорството продължава с десетилетия. Но, както се казва, спортната Фортуна е предвидила – поне за момента – Ангел Башкехайов да най-желания резервен вариант.
Възможността и той да се установи трайно при бърз пилот и в класен автомобил не е изключена, затова и определението „първа резерва“ не е в познатия от футбола смисъл, а по-скоро въпрос на момента. (rally press)

Пещераинфо припомня, че Рали „Стари Столици“ е най-старото автомобилно рали в България. Провежда от 1970 година до днес. Организира се ежегодно от СБА Шумен и АСК „Стари столици“.

Коментари